Pentusuunnitelmat 

Pentusuunnitelmia ei tällä hetkellä ole.


Ennen pennun ostoa harkittavaksi:

Suosittelen ennen pennun hankkimista tutustumaan labradorinnoutajaan rotuna ja miettimään onko se sellainen käyttötarkoitukseltaan ja rotumääritelmältään mitä etsit. Labradorinnoutaja on yleensä aktiivinen ja toisinaan hyvinkin vauhdikas koira, joka vaatii paljon työtä. Etusijalla ovat perheet, jotka ovat kiinnostuneita rodunomaisista tai muista labradorinnoutajille sopivista lajeista. Labradorinnoutajista löytyy laajalti tietoa Labradorinnoutajakerhon ja Suomen Noutajakoirajärjestön nettisivuilta.

https://www.labradori.fi/

https://www.snj.fi/ 

Pentujen synnyttyä olen yhteydessä alustavasti pentuja kysyneisiin perheisiin. Tuolloin voidaan käydä keskustelua vieläkö kiinnostus on ajankohtainen ja löytyykö ostajalle sopivaa pentua. Pentujen ollessa noin 5 viikkoa vanhoja, kutsun tutustumaan pentuihin. Ostaja voi kertoa omista toiveistaan ja tavoitteistaan pentuihin tutustuessa. Pentujen kasvattajana valitsen kullekkin pennulle sopivan kodin.

Ennen pentujen kotiutumista kaikki pennut pääsevät tutustumaan erilaiseen riistaan. Pennuilla on myös mahdollisuus ulkoiluun ja opetella sisäsiisteyttä, ennen kuin siirtyvät uuteen kotiin.


Pennun muuttaessa uuteen kotiin:

- Suomen Kennelliittoon rekisteröityinä, mikrosirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina.

- Pennuista laaditaan Suomen kennelliiton virallinen kauppasopimus

- Pennut luovutetaan madotettuina

- Pennut luovutetaan vakuutettuina siten, että vakuutus on voimassa pennun ensimmäisen ikävuoden ajan

- Pennun mukana lähtevät hoito-ohjeet, sekä pentupaketti

- Jokainen pennun omistaja liitetään vuodeksi Suomen labradorinnoutajakerhoon ja Suomen Noutajakoirajärjestöön, sekä noutajakoirajärjestön alueelliseen yhdistykseen.

Pennun kotiutumisen jälkeen meillä on mahdollisuus järjestää mm. taipumuskokeisiin valmistavia treenejä joko riistalla, riista-/ tai normi dameilla. Lisäksi voin opastaa näyttelyihin liittyvissä asioissa tarpeen mukaan. Pennun omistajille on facebook- sivustolla oma ryhmä, jota kautta voidaan jakaa tietoa ja vaihtaa kuulumisia.

Toivon kuulevani pennun kuulumisia meiltä lähdön jälkeen. Jos pennun kanssa tulee jotain haasteita, niin toivon rohkeasti yhteydenottoa. Yhdessä voidaan etsiä sopiva ratkaisu. Olen allekirjoittanut Kennelliiton kasvattajasitoumuksen.

* Toivon pennunostajilta mielenkiintoa koiran kanssa tehtäviin rodunomaisiin aktiviteetteihin pennun ikätaso huomioiden, jotta pentu saa kohti aikuisuutta mentäessä riittävästi virikkeitä. 

* Ethän kysy meiltä pentua, mikäli et ole valmis sitoutumaan (pennun ollessa 1-vuotias) virallisiin tutkimuksiin mm. kyynär-, lonkka- ja silmät. 

HUOM!! Meiltä pennut eivät lähde kerrostalo asunnossa asuviin tai agilityä harrastaviin koteihin. https://www.bicanlabradors.com/